viernes, 24 de mayo de 2013




Breus comentaris 456
Confiança
Quan una enquesta com la d’El Periódico de dimarts passat diu el que diu sobre les alternatives a Trias a Barcelona, és hora d’anar prenent decisions. No? Trias fracassa, sí, però no tant, i sense fer res de bo. El problema és que l’esquerra no treu més regidors/es que a les darreres eleccions.
El PSC, més aviat baixa. Sempre segons una enquesta que cal retenir de manera parcial. És un fet constatat que els darrers baròmetres no indiquen un creixement dels socialistes i sí, en part, d’Iniciativa. Tampoc és per a tirar coets, però alguna lectura n’hauríem de fer.
Una de possible. L’electorat encara relaciona el PSC o més aviat el PSOE amb la crisi i d’aquí que no pensi en aquest partit com una alternativa. En canvi no hi relacionen a IC ni a IU ni tampoc ERC ni les CUP. Potser això explicaria que siguin els únics partits que creixen. La gent vol, de fet tots ho volem, sortir de la crisi, i tria les formacions que pensen que poden ser útils. Segurament el que passa també és que només està mobilitzat el vot més militant i quan arribi l’hora de la veritat hi haurà més suport del que preveuen les enquestes. No seria la primera vegada.
Aquesta és una hipòtesi. La que considera els partits com a principals subjectes de govern i la seva valoració global com el factor decisiu en l’elecció del vot. Ara per ara PSOE i PSC no acaben d’arrencar un nou cicle polític ascendent clar a les enquestes. Potser hem d’anar a cercar una altra hipòtesi complementària; el factor humà.
El candidat, la candidata, l’equip que es presenta a les eleccions és fonamental per a guanyar unes eleccions. La confiança de l’electorat en les candidatures, en la vàlua personal, professional i política de la gent que les encapçala i les forma, la capacitat de connectar amb la majoria social del nostre país, o la nostra ciutat, és també la clau de l’èxit. No falta tant de temps.
Toca activar les dues estratègies, guanyar la confiança de la ciutadania en el partit i nomenar candidatures que també generin confiança. No hi ha altra opció si volem, per a l’esquerra, recuperar els governs locals que tant han ajudat a transformar la societat tos aquests anys passats.

24 de maig de 2013
Grup Breus

No hay comentarios:

Publicar un comentario