lunes, 13 de enero de 2014

Breus comentaris 541
L’últim
Durant gairebé tres anys, heu anat rebent cada matí aquests breus comentaris. Avui escrivim l’últim, per a tancar i cloure aquestes anàlisis diàries que vam començar a enviar el 10 de desembre de 2010. Serà un breus diferent, ja us ho advertim, perquè parlarem de nosaltres, del qui i perquè d’aquests breus comentaris.
I és que, de fet, escrivim aquest darrer breus per a recordar i reconèixer la feina de qui en va ser el creador, l'ànima i l'escriptor de la gairebé totalitat d’articles, l’Avel·lí Serrano, que va dur a terme aquesta tasca amb tanta discreció com tota la seva activitat política; amb discreció, però amb el màxim rigor i exigència. L’Avel·lí moria dimecres 18 de desembre de 2013 a causa del càncer que patia.
Va començar a escriure aquests petits articles diaris quan ja li havien diagnosticat el càncer. Volia continuar treballant tant com pogués per al Partit dels Socialistes de Catalunya, i tenim el clar convenciment que aquests 540 breus han estat una contribució excel·lent que ens han ajudat a totes i a tots a entendre una realitat a vegades massa complexa i altres massa manipulada. I ho ha fet amb uns articles curts, senzills, planers, escrits amb el llenguatge comú de la gent –perquè l'ús d'un tipus de llenguatge o altre també és política, oi Avel·lí?
Amb la desaparició de l'Avel·lí Serrano s'acaben aquests breus comentaris matinals. Ningú pot substituir ni la seva visió política, ni la seva excel·lent capacitat estratègica i analítica -i que ens perdonin els popes de l'anàlisi política. Per a les persones que l’hem acompanyat en aquesta tasca, ha estat un privilegi i un aprenentatge continu.
Aquí ho deixem, però ens queda el llegat dels 540 breus. Un llegat que ell sempre deia que era per a les seves filles.
13 de gener de 2014 

Grup Breus

No hay comentarios:

Publicar un comentario