lunes, 28 de marzo de 2011

La porta resta oberta

Vodevil: subgènere dramàtic que consisteix en una comèdia frívola, lleugera i picant que dóna lloc a errors i situacions còmiques, en les quals s'alternen parts cantades amb números musicals.(Font: Wikipedia)
Laporta i Portabella han arribat a un acord. Aniran junts a la llista de les municipals per a l'Ajuntament de Barcelona. Només a Barcelona. Això sí, en coalició. Portabella va ser l'encarregat de deixar-ho ben clar a la roda de premsa conjunta el dia 16 de març.
A Laporta li va tocar el paper d'afirmar que pactaran amb la llista més votada. És igual el programa i la ideologia? Bufen aires d'alçada en aquesta coalició que, per cert, s'ha presentat quan encara no tenia ni nom (no va ser fins vuit dies més tard que van presentar nom –Unitat per Barcelona- i cartell). Desconec el motiu, però sembla que hi havia pressa en fer la presentació, en presentar la unió de dues persones. Perquè de programa o unió ideològica, més enllà de l’independentisme, no se’n va parlar, oi? De fet, l’únic que podíem trobar després de la presentació del dia 16 era aquest concís missatge en el comunicat d’ERC: “Tal com ha explicat Portabella "ens centrarem en tres eixos d’actuació molt clars: constituir polítiques per lluitar contra la crisi i generin ocupació, actuar com a capital d’Estat, i ser sensibles als problemes de la gent". I de fet encara a dia d’avui al web de la coalició www.portabella.cat no hi ha propostes ideològiques –per bé que s’hi diu que surten cada dia al carrer per explicar els tres eixos del programa-; tan sols hi trobem el currículum del candidat, espais de participació, agenda i notícies (entre les quals, per cert, trobem aquesta ERC+RCat+DC recapta 20.000 euros per finançar la campanya en un sopar de donants). Potser peco d’innocència, però pensava que les coalicions servien per sumar idees i que en política, el que importa, és la ideologia i les accions, no els noms…
Tercer element de l'acció dramàtica: la reacció dels ara ja exsocis de Laporta. En boca del secretari general de Solidaritat Catalana, Uriel Bertran, han posat de manifest la incoherència de l'expresident del Barça, que abogant per la independència com a principal punt del seu programa polític pacta amb una formació que ha donat suport al tripartit, clarament contrari a la independència. Esquerra no és una formació també independentista?
I a tot això, l'electorat d'Esquerra on és? I la militància d'aquesta formació assambleària, què hi diu? No hem sentit la seva veu. Si més no, sobta. A qui sí que hem sentit és a Anna Simó, portaveu d’ERC al Parlament. Llegiu la notícia del diari Ara: “El grup parlamentari d’ERC es desvincula del pacte Portabella-Laporta”.

Sigui com sigui, no sé vosaltres, però jo friso per saber quin serà el programa electoral.
Una curiositat lingüística, us heu adonat del joc de paraules? Laporta + Portabella = La porta bella. Només és una curiositat divertida. En tot cas, segons han manifestat, la porta resta oberta a possibles noves incorporacions.
A qui li agradi el teatre sabrà que el vodevil es caracteritza en escena per dur a terme el desenvolupament de l'acció habitualment en un únic ambient ple de portes que s'obren i es tanquen per amagar els personatges quan cal.

28 de març de 2011

Grup Breus

No hay comentarios:

Publicar un comentario