lunes, 28 de marzo de 2011

Una sanitat publica a Catalunya

Una sanitat pública de qualitat i universal o una sanitat precària. Tu Trias.
La Marató de TV3 va recaptar a la darrera edició 7.385.625 euros. Gairebé uns set milions i mig d’euros a favor de la recerca en lesions medul•lars i cerebrals. L’equivalent a un euro per català i catalana. Cada any, per Nadal, a TV3 fan una recreació de la solidaritat i mobilitzen milers de persones, d’emocions i de sentiments.
Però el govern de CiU retallarà, segons diu el Conseller Boi, mil milions d’euros a la sanitat catalana. Mil. Això equival a 137 maratons solidàries, n’hauríem de fer una cada tres dies per mantenir el mateix nivell de finançament. Poca broma. No s’entén que un govern nacionalista (o independentista a estones) s’estimi tan poc Catalunya i ens proposi quasi una sanitat de la beneficència en comptes d’una sanitat pública de qualitat per la qual tant hem treballat els darrers anys. Govern i professionals.
Ja hem parlat en els Breus que el Conseller Boi era el president de la patronal sanitària privada. Em sembla que no calen més comentaris. Per un moment, alguns professionals pensaven que les mesures que podia aplicar el nou conseller, de reforçar el paper dels facultatius, anirien a favor d’una major qualitat i eficàcia en el servei. Però ara ja està clar que CiU aposta per un model de sanitat dual. És el model que justament Obama vol reformar als Estats Units per injust i per insolidari. Ara els hospitals concertats ja han demanat obrir-se a la sanitat privada. Vol dir que hi haurà usuaris que seran atesos per la seguretat social i d’altres que ho faran per mitjà de mútues o pagant directament les despeses.
I a tot això en Trias, que va ser Conseller de Sanitat, no diu res. Un projecte per la ciutat de Barcelona, i per Catalunya, com és el nou Hospital Clínic ha quedat enlaire. O el de l’Hospital del Mar o l’ampliació de la Vall d’Hebron. Però Trias calla. Planta cartells d’un somriure naive com si tot el desgavell del govern de la Generalitat no anés amb ell. Trist, Trias, trist.

29 de març de 2011

Grup Breus

No hay comentarios:

Publicar un comentario