viernes, 25 de marzo de 2011

Manel. Sorpresa!

Un disc en català és el més venut a Espanya des de fa 15 anys. Els autors són el grup de pop Manel. Oh! Sorpresa!. Quan les veus que proclamen la desafecció entre Catalunya i la resta d’Espanya semblen més sonores i profundes, la realitat va per una altra banda. Resulta que la joventut espanyola decideix que el número 1 en vendes sigui una producció catalana - de fet això ja ha passat amb Estopa o Manolo García i alguns mitjans ni els anomenen - amb la diferència que ara el disc de Manel és cantat en català. La premsa diu que ens hem de remuntar a discos d’en Serrat o d’en Llach, el darrer l’any 1996, per trobar una referència similar.

Què ha passat? No s’entén. Millor dit, una bona part dels nacionalismes extrems, el català i l’espanyol, no deuen entendre res. Els nacionalistes independentistes i els demi-independentistes de CiU no saben com ha anat tot això. No els quadra que en una societat que, segons ells, tant ens margina o que poc ens estima, passin coses com aquestes. Ja m’imagino a més d’un i d’una buscant el disc i mirant d’esbrinar què canten aquests joves que tant agrada fora de Catalunya.

I els nacionalistes espanyols del PP? Aquests si que ja no deuen entendre res. Ara que intenten com sigui desmuntar tot el treball que hem fet a Catalunya per normalitzar les dues llengües oficials, apareixen els Manel i com qui no vol la cosa els desfà l’argumentació.

Els dos nacionalismes extrems són un problema per a Catalunya. De fet s’alimenten mútuament. No els interessa una Espanya cohesionada que faci front als reptes de la globalització i de la crisi en el marc de la Unió Europea. No. Pensen a curt termini, en el conflicte cultural com un mitjà per aconseguir vots. I CiU juga a totes bandes. Sembla que ahir en Mas es va equivocar al Parlament a l’hora de votar a favor de la consulta independentista de Barcelona. Ell va votar a favor mentre que el seu grup es va abstenir. Realment aquest govern dels millors està format per pèssims actors d’una comèdia insuportable. Si ha votat conscientment, confirma el que tothom sospita i és el seu projecte independentista, i si s’ha equivocat, com diu, és que alguna cosa falla de nou en aquest govern.

25 de març de 2011
Grup Breus

No hay comentarios:

Publicar un comentario