martes, 24 de julio de 2012


Breus comentaris 305
Necessitem una alternativa ja! 
Aquest divendres hem volgut sortir amb el mateix caràcter reivindicatiu que tota la gent que ahir va sortir al carrer, però hem volgut fer-ho també amb humor. Vàrem rebre un correu amb títols de pancartes de manifestacions d’aquests dies i realment els textos eren espectaculars. No us podem traslladar les imatges però sí les lletres.  Al final del breus us fem la transcripció.
Ahir també van haver altres notícies d’aquelles que res ajuden a la credibilitat del partit de les mans netes, un partit que està desitjant, al preu que sigui, pactar amb CiU per a que els seus dirigents tornin a l’administració. Ens referim a ERC que des de que un ex-conseller ha estat imputat les seves mans ja s’han tacat. Ahir, aquest grup parlamentari va impedir la compareixença de Mas en relació al cas Millet. Sabeu que el jutge ha fixat una fiança a Convergència de més de tres milions d’euros pel cas Palau de la Música? El jutge considera provat, d’aquesta manetra, el desviament de diners cap el partit de Mas del qual era el màxim responsable.
Catalunya no pot tenir sota sospita el president i el govern d’un partit que ha de pagar una fiança per corrupció. I que va rebre de donants anònims quasi la meitat del que van rebre tots els partits espanyols en uns quants anys. Això és molt extrany. No ho creieu? Quines empreses posen tants milions a CiU sinó és a canvi de res?
Pel que fa al govern Montilla, i al de Zapatero, segurament, com la majoria de governs d’europa, no tenien la informació real del què estava passant des de la crisi de les hipoteques americanes, i no van saber abordar amb precissió l’inici d’una crisi tan profunda i tant diferent de les anteriors. Van continuar amb el seu programa de modernització de Catalunya i d’Espanya pensant que la crisi, com es deia llavors, era només financera i no de l’economia real, però no va ser un govern corrupte i va ser lleial amb la gent treballadora i les classes mitges. Potser ens convindria més tornar a tenir un govern d’esquerres ara que sabem qui manega l’economia europea i quins objectius persegueixen altres economies mundials respecte a l’enfonsament de l’euro i el desmantellament del nostre model d’estat amb la complicitat del PP i de CiU.
Els bancs internacionals s’estan enriquint a costa dels països amb problemes i calen mesures com un impost a les transaccions financeres que aturi l’especulació dels mercats o posar un límit a la prima de risc a partir de la qual actua el Banc Central Europeu que aturi els atacs a l'economia. Els països més rics no volen. Amb tant d’atur, amb tants joves emigrant, ens convé una política de creixement econòmic a tota màquina. I la dreta ja ens ha demostrat que no en sap i no vol. Carreguen contra aturats, empleats públics i, atenció, en setmanes ho faran contra les pensions de jubilació. 

Els socialistes han de perdre aquest sentiment de que la gent els atribueix encara la crisi. S’ha d’explicar en una campanya que aleshores ni es sabia que estava passant ni es van prendre decisions incoherents, al contrari, es va voler preservar la nostra societat dels atacs de l’especulació estrangera, cosa que no han sabut fer ni Mas ni Rajoy. Aquests fan polítiques que creen recesió a l’economia i ara, és clar, els ingresos són menors i és l’excusa per a retallar de manera salvatge als que no són els seus. La pujada de l’IVA, les retallades salarials i de pensions acabaran per enfonsar-nos si no posem remei i presentem una alternativa, ara ja, sense els complexes del passat i amb la cara ben alta.
Crec que els centenars de milers de manifestants a Barcelona tornaven a tenir aquesta esperança i a pensar que amb els actuals dirigents ens endisarem de nou al fons de la postguerra.
I ara a riure una mica:
Pancarta: Al pasar la Bankia
me dijo el Bankiero
me sobran ladrillos
dame más dinero
Pancarta: ¿Estudias o trabajas? No, no, yo soy española
Pancarta: Si lo llego a saber, me opero las tetas en lugar de hacer un Máster.
Es veuen dos cartell publicitaris de gran format en una fotografia. En el de l’esquerra és un del PP amb la foto de la Sánchez Camacho que diu “Soluciones para la crisis”. Al rètol del costat hi ha un anunci de la pel·lícula Ladrones.
Al carrer es veu un rètol de Mango que ocupa una porta sencera amb la foto del Camps de València i a sota del nom de la botiga.
Pancarta: El imperio de los bancos STA FAR, amb la imatge de la Guerra de les Gal·làxies.
Pancarta: El gobierno apoya la mineria. Va a meter 24.000.000.000 € en el mayor pozu de España. I apareix la imatge de la seu de Bankia.
Pancarta: Si acabas una carrera en España, tienes tres salidas: por tierra, mar o aire.
Pancarta a la plaça de Sol: Si viene la policía, sacad las uvas y disimulad

20 de juliol de 2012

Grup Breus

No hay comentarios:

Publicar un comentario