martes, 24 de julio de 2012


Breus comentaris 131 Publicat 7 d’octubre de 2011

Espai públic

Quan l’administració deixa de garantir l’accés universal a l’espai públic, aquest es converteix en un espai privat i exclusiu. Ho diem perquè això ens està passant en determinades places i jardins d’algunes ciutats. Es tracta d’indrets en els quals la manca de presència activa de l’administració, en forma de vigilància o de neteja, ha provocat l’apropiació exclusiva per part d’una minoria que, amb els temps, se l’ha fet a la seva mida. Dutxar-se a la font d’una plaça, embrutar els bancs i el terra, practicar conductes incíviques o intimidar la resta d’usuaris, provoca ineludiblement que la plaça quedi restringida al grup dominant. Recentment també li ha passat al Trias, al carrer Petritxol. Recordeu la protesta que va organitzar CiU pel mateix assumpte fa uns anys? Parlaven molt i fan poc, ja ho veieu.
                     
Davant d’aquesta situació, en relació a carrers i places, estem observant dues reaccions ben diferents per part dels ajuntaments. Una és “tancar” per a tothom les places traient el mobiliari urbà. És el que ha fet el Garcia Albiol a Badalona. Una bestiesa. Albiol aplica la dita del gos i la ràbia. Si no hi ha espai públic, no hi ha problemes d’espai públic. Practica el que pensa la majoria del PP de que això del bé comú, quan menys n’hi hagi millor. Per cert, ahir Aznar va insinuar que l'invent de les Comunitats Autònomes no és viable. Aviso a los navegantes que van plantar el timó a la plaça Sant Jaume.

Una altra manera d’actuar en relació a l’espai públic és comprometent-se a favor d’una gestió seriosa del carrer. És el que proposen la majoria d’alcaldes i alcaldesses per mitjà de la Federació Catalana de Municipis presidida per Manel Bustos, alcalde de Sabadell, i l’Associació Catalana de Municipis, presidida llavors per en Salvador Esteve, alcalde de Martorell. Amb decisions com la del l’alcalde de Badalona, i insinuacions com la d’Aznar, nosaltres ens adherim a la campanya “Catalunya lliure del PP”.

7 d’octubre de 2011

Grup Breus

No hay comentarios:

Publicar un comentario