martes, 25 de enero de 2011

En Trias farà 65 anys
Xavier Trias farà 65 anys el dia 5 d’agost de 2011. Res a dir. Només és una curiositat. El que realment interessa és el programa que presentarà. Ara, al web encara hi ha el programa que va portar a les eleccions del 2007. Val la pena llegir-lo per veure que al 2007 CiU ens proposava un ambiciós programa que mai s’hauria pogut finançar. Normalment els programes gaudeixen d’una bonica literatura per convèncer tot i que no els llegeix a fons gaire gent. Després, quan es governa, hi ha qui és més fidel al que va prometre i hi ha qui no tant. L’experiència d’uns dies del govern de CiU a Catalunya no és molt edificant.

Ja hi haurà temps per a valorar les propostes del programa electoral del 2011. Ara només un comentari general al document 100 mesures per despertar Barcelona que en no tenir data hem d’entendre com l’avantprojecte del seu programa. El comentari és que aquestes mesures són un frau. Bàsicament perquè moltes de les propostes ja s’estan fent a la ciutat de Barcelona. No són cap novetat. I perquè en Trias hauria de fer l’esforç de posar una xifra a les seves propostes. No s’hi val proposar ampliar els serveis municipals, més inversions, més recursos humans i no fer l’exercici de mesurar en euros quan puja tot això i si resulta o no viable. Les promeses sense xifres ja no ens serveixen.

Si repasseu les 100 mesures trobareu autèntiques perles. La 3, parla de bonificar el 50% de l’IBI a les famílies nombroses i a les monoparentals. Se suposa que els habitatges amb una única persona són famílies monoparentals, no? Doncs segons el Departament d’Estadística de l’Ajuntament de Barcelona, al 2009, es registraven 217.974 llars amb una única persona o amb parelles amb tres o més menors. A la ciutat hi havia un total de 655.302 llars. La proposta de Trias significaria deixar de recaptar el 50% de l’ÌBI a un 33% de les llars de la ciutat. És a dir reduir els ingressos de l’IBI més o menys un 16%. Una perla. Més si tenim en compte que a la mesura 9 vol construir un pla d’aparcaments socials mitjançant subvencions a fons perdut a les rendes baixes o que la mesura 69 que diu literalment “cobrirem les rondes de Barcelona en aquells àmbits que permetin reduir la contaminació acústica i l’obtenció d’espais lliures on la proximitat dels habitatges així ho requereixin”. El senyor Trias ven fum i no s’ha adonat de la crisi. Penso que per la seva dilatada experiència política hauria de ser més honest amb els barcelonins i barcelonines.

No hay comentarios:

Publicar un comentario