martes, 25 de enero de 2011

Portabella

Portabella afirma que el model de ciutat del PSC està exhaurit. Però no dona detalls ni arguments que sustenten aquesta afirmació. Parla de la darrera enquesta municipal i de les preocupacions dels barcelonins, però res hi ha al seu article que parli de quin és el model del PSC i perquè, segons ell, està exhaurit.

Un exemple més de titular fàcil i d’escassetat de rigor polític. Avui és en Portabella i demà en serà un altre amb el mateix tarannà. L’afirmació motiva dos comentaris molt directes. El primer és que ja va sent hora que algú que vol exercir de dirigent actuï amb més responsabilitat envers la ciutadania. Fa més de 30 anys que vivim en democràcia i hem après que els populismes de discursos ocurrents sonen buits i inconsistents. Treuen vots, si, i més en situacions d’incerteses i de canvi social, però no són ni discursos ni dirigents de llarg recorregut. Si es fa aquesta afirmació s’han de tenir arguments sòlids que l’avalin i sinó no es fa.

El segon comentari és sobre el mateix titular. Barcelona és una ciutat amb problemes. Evident. Com totes les ciutats del món. Però Barcelona també és una de les ciutats socialment més equilibrades d’Europa. Donem dades. Ja al 2009, segons el ranking de la Consultora Cushman & Wakefield i difós per Acord Estratègic Barcelona era la millor ciutat europea en qualitat de vida i la quarta més atractiva per iniciar un negoci, només superada per Londres, Frankfurt i Paris. També, Barcelona és la segona ciutat del món pel que fa a congressos. A més dels milions de persones que cada any ens visiten.
Barcelona no és només una ciutat de visitants. En tots aquests anys de govern socialista s’ha fet una gran transformació dels seus barris i de les grans infraestructures. O no?. Les millores en l’espai públic, evidents, els equipaments, alguns com les biblioteques que estan puntuats pels ciutadans amb un 7,5 o un servei de metro que també puntua amb un notable. Amb una xarxa de suport a les famílies amb dificultats. Amb hospitals, universitats i centres culturals de primera línia. Bé, no sé a que es refereix en Portabella però jo prefereixo que Barcelona segueixi sent la ciutat de les oportunitats, de les persones, del coneixement – 45.000 persones treballen a la nostra ciutat en el sector del coneixement i la tecnologia punta - i també dels visitants. Si, efectivament, el model de ciutat del PSC és en bona part la ciutat de Barcelona que coneixem i penso que malgrat les dificultats de la crisi en podem estar orgullosos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario