martes, 25 de enero de 2011

La culpa a Madrid. Temps al temps...

Després dels resultats de CiU el passat 28 de novembre, el mínim que podem exigir a Artur Mas és que a partir d’ara deixi de tirar pilotes fora. Però em temo que això no passarà. A pocs mesos de les eleccions municipals, el més probable és que CiU estableixi una agenda política basada en no assumir cap responsabilitat. Temps al temps.
CiU sap molt bé com està la caixa de la Generalitat. Està com la majoria de les caixes de totes les administracions i de tots els estats europeus. Però Mas ja ha anunciat una auditoria, els resultats de la qual serviran per argumentar que allò que van prometre no ho podran fer de moment. D’aquí passaran a dir que cal un nou pacte fiscal per a un millor finançament de Catalunya - sobre el concert ja hem vist que no piulen- i que Madrid (o Espanya, o el mot que més els convingui) és la causa dels problemes de Catalunya i bla, bla, bla.
És el de sempre. I així faran bullir l’olla fins a les municipals, a veure què en pesquen. No trobeu que això és d’un perfil molt baix? Artur Mas ja ha guanyat les eleccions i els seus votants volen respostes ràpides i no la vella cançoneta. Passar la culpa a Madrid, o al govern anterior, ja és una argumentació rovellada i feble. Tot just han anunciat que en Duran es farà càrrec de les “relacions exteriors”, No sabem si el seu paper serà construir acords raonables o esdevindrà el portaveu qualificat de la queixa. El que si sabem és que ara, partir de les autonòmiques, tirar pilotes fora serà vist com una actitud pueril per part de la ciutadania

No hay comentarios:

Publicar un comentario