martes, 25 de enero de 2011

Les mesures de Trias (2)

Trias sembla més intranquil pel que hem sentit de les seves darreres declaracions sobre el PSC. Potser es pensava que no caldria fer gaire feina per saludar el seu company Artur Mas de balcó a balcó, però les coses se li compliquen. La gent comença a descobrir que aquest senyor no parla massa de propostes. Es limita a fer titulars, també sense pena ni glòria, i a esperar una majoria que, malgrat les enquestes, estem convençuts que no li arribarà. Del seu projecte no coneixem gaire cosa tret de les 100 mesures que apareixen al seu web. Ara s’ha posat al Twiter i avui dissabte llegim: #xaviertrias Bon dia! Aquest matí pugem al carro dels Tres Tombs de Sant Antoni! #elcanvipositiu. Interessant. Ens diu molt del seu model de Barcelona.
Tornem a les mesures, que donaran per a uns quants Breus d’aquí a les eleccions. La primera parla “d’un pacte de ciutat per a la conciliació de la vida laboral, familiar i personal per tal de facilitar la disposició del temps dels barcelonins i barcelonines”. S’ha de ser cínic o ignorant. Posar com a primera mesura una política, la dels usos del temps, una de les que precisament caracteritza l’Ajuntament de Barcelona com un govern pioner arreu d'Europa.
Llegim a la mesura cinc que “obrirem les biblioteques de districte i les sales d’estudi 24 hores al dia, els 365 dies de l’any, dissabtes i diumenges inclosos”. Trias sap què costa obrir aquestes equipaments tots els dies de l’any, 24 hores? Fem nosaltres quatre números mal comptats. Parlem de 36 biblioteques més 6 en obres segons el web de l’ajuntament i 350 treballadors. Obrir tots els dies de l’any, 24 hores, pot voler dir triplicar la plantilla de les biblioteques pel cap baix.
A la mesura sisena diu que “garantirem el transport adaptat a tota la ciutat i en tots els mitjans de transport i en tots el vehicles i en totes les parades i proporcionarem un transport porta a porta a tothom que ho necessiti”. Sense comentaris. Només ens sorgeix un dubte que ja seria per portar al redactor/a de les mesures a un jutjat. Quan parla de transport, es refereix als taxis també?
Tres mostres més que s’afegeixen al Breus “Les mesures de Trias 1” del dia 11 de gener, i seguirem en propers Breus comentant –i argumentant- la frivolitat del projecte de Trias per a Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario