miércoles, 26 de enero de 2011

Polònia?

Ja fa anys que m’apareix Polònia els dijous al vespre a la televisió. No sempre, la veritat. I en tot aquest temps declaro i reconec que he estat un ingenu. I he cregut, fins fa poc, que els guionistes de la sèrie i els actors tenien, certament, una gràcia especial per a treure punta a l’actualitat política i fer un programa d’humor amb èxit. Hi havia dies que trobava alguna historieta passada de voltes però ho atribuïa al meu profund respecte envers els representants democràtics. I malgrat les meves sensacions estava convençut que tractant-se d’un mitjà públic, s'havia mantingut el seny i s’evitaven greus desequilibris en el tractament personal dels dirigents polítics del nostre país.

Quan, rarament, sentia alguna crítica sobre si Polònia carregava més o menys les tintes sobre un o altre líder, pensava que potser hi havia un interès ocult en pressionar els esforçats i aguts guionistes. Però he arribat a la conclusió que durant tots aquests anys Polònia ha fet una magnífica feina d’enderroc del tripartit, del govern de progrés i amb especial incidència del PSC i els seus dirigents. Val la pena tornar a veure diversos programes a la web de TV3 i analitzar-los amb deteniment, gag per gag. Comprovareu la diferència de tracte dispensat als dirigents de CiU comparat amb el tracte als dirigents socialistes o als d’IC o fins i tot a ERC. O com hi ha hagut sempre un suport més o menys dissimulat a les idees polítiques soberanistes.

En el darrer programa van dir (en un gag que simulava el futur) que el PSC havia perdut les eleccions municipals a Barcelona. S'han passat tres pobles. És un atac frontal, directe i obert al PSC que hauria de provocar una condemna seriosa i contundent de la mateixa direcció de TV3 a la productora. Sé que aquesta crítica no anirà enlloc. Al contrari, veurem com de cara a les municipals és de preveure una major dedicació als candidats i candidates o als dirigents que no són de CiU.

La meva conclusió i conscient que està mal vist criticar programes que expressen la maduresa política de la nostra societat – com alguna vegada s’ha dit – és que Polònia ha estat dirigit estratègica i eficaçment per contribuir al desgast directe dels dirigents del tripartit.
Perdoneu, però algú ho havia de dir!....TV3 i Polonia amb CiU i contra el PSC

No hay comentarios:

Publicar un comentario