lunes, 11 de mayo de 2015



Elecciones Municipales 2015.PSC Barcelona

Et fem arribar la Proposta del dia d’avui: “La millor educació, igual per a tothom". És inconcebible que l'educació, en tota la seva dimensió, estigui sotmesa a les condicions econòmiques de la gent.

Per això, crearem un fons de 3,9M€/any per als centres educatius sostinguts amb fons públics per a facilitar l’accés al material escolar i a impulsar activitats escolars fora del centres.

Moltes gràcies! 
La millor educació, igual per a tothom

L’educació ha de ser la més important eina d’igualtat. A Barcelona és inconcebible que l’educació, en tota la seva dimensió, estigui sotmesa a les condicions econòmiques dels ciutadans i ciutadanes. Per això, entre altres mesures, els i les socialistes:

Crearem un fons per als centres educatius sostinguts amb fons públics, dotat amb 3,9 M€/ any, que serà destinat a facilitar l’accés al material escolar (reutilització de llibres, disponibilitat de materials, etc.) i a impulsar activitats escolars fora del centres (Pla Collboni acció 34, proposta 9)


Fons públic per material i activitats escolars

Barcelona ha de ser una ciutat a l’abast de tothom. Per això no només no hi caben les desigualtats d’accés a l’educació, sinó que l’educació ha de ser l’eina d’oportunitats socials i culturals per donar als ciutadans i ciutadanes capacitat de participar i viure en una societat global i plural: ambicionem la Barcelona de les oportunitats educatives, que faci realitat el lema “Barcelona una ciutat on créixer”.
  • Crearem un fons per als centres educatius  sostinguts amb fons públics, per les etapes educatives 3-16, escoles d’adults, escoles de música, d’idiomes i especials, que serà destinat a facilitar l’accés al material escolar (reutilització de llibres, disponibilitat de materials, etc.) i a impulsar activitats escolars fora del centre.

Aquest fons estarà dotat amb 3,9 M€/ any

Amb aquest fons volem contribuir a impulsar un projecte educatiu per una vertadera igualtat d’oportunitats i una societat cohesionada socialment, amb altres mesures com:
  • Contribuirem per tal que els ajuts de menjador arribin a tots els i les alumnes que ho necessiten, revisant-ne els criteris i adaptant-los a la situació actual en què es troba l’alumnat i les seves famílies.
  • Fomentarem les accions que generin el treball educatiu i extraescolar en el territori, promovent i aprofundint projectes, com reprendre els camins escolars (amb implicació de la comunitat en l’educació dels infants i els joves), el programa Temps de Barri (de coordinació en el territori de les activitats extraescolars), entre d’altres.
  • Fomentarem una major a participació dels diferents sectors i agents educatius, als consells escolars de tots els nivells: escola, districte i ciutat.
  • Incrementarem les oportunitats de les famílies per compartir i fiançar els seus coneixements i les seves bones pràctiques en educació, farem créixer les actuacions formatives cap a les famílies, i col•laborarem amb les AMPA’s en la promoció d’activitats extraescolars i escoles obertes.
  • Estimularem el Projecte Educatiu de Ciutat (PECB), amb la potenciació de PEC’s de districte i/o barri, els quals s’articularan amb el PEC de ciutat a través de xarxes d’acció educativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario