viernes, 22 de mayo de 2015





Et fem arribar la Proposta eleccions municipals ciutat de Barcelona.Socialistas.Referent “Una ciutat per néixer, per créixer i per envellir". Per finalitzar la campanya, us propossem un nou model de serveis, centrat en la persona, on posem els resursos de l'Ajuntament al servei dels col·lectius més vulnerables.

Una ciutat per néixer, per créixer i per envellir

Farem més accessible el reconeixement i l’exercici dels drets de la ciutadania, facilitant a les persones una gestió integral de les seves demandes amb un únic/a  professional de referència i una única entrada per als serveis municipals.

Ampliarem la renda infantil garantida posada en marxa per primer cop a Barcelona l’any 2015, que beneficia a 7.500 infants de la ciutat, fins a 17.000 usuaris, amb un cost estimat de 21 M€ anuals (+12 M€ d’increment respecte de les partides pressupostades l’any 2015).

Impulsarem un Pla contra la pobresa energètica. Cap barceloní ni barcelonina ha de veure’s privat dels subministraments bàsics d’aigua, gas i electricitat. Mantindrem els 2,5M€ del 2015, i ampliarem fins allò necessari. 

Multiplicarem per 10 el nombre de persones beneficiàries del servei d’àpats en companyia, arribant a les 10.000 persones, servei que podrà ser articulat mitjançant equipaments públics o targetes moneder i que tindrà cobertura de dilluns a diumenge els 365 dies de l’any.

Posarem en marxa el Programa “PIS x PIS” per a que les persones grans amb habitatges no adaptats, si ho volen, facin una cessió temporal del seu pis a l’Ajuntament, que el rehabilitarà i el posarà a lloguer social,  a canvi d’un habitatge amb serveis adaptat a les necessitats que se’n deriven de les noves condicions d’accessibilitat d’aquest col•lectiu.

Garantirem una cartera de serveis per la ciutadania amb projectes i recursos tècnics i humans que permetin afavorir l’autonomia personal, desenvolupant també la implantació  de la figura de l’assistent personal, fins arribar a 1.000 persones beneficiàries d’aquests suports professionals durant el mandat

Un nou model de serveis, centrat en la persona

La ciutat, l’Ajuntament, no ha d’atendre la situació de pobresa crònica sinó també les persones que han tingut canvis importants (econòmics, socials, laboral, habitatge, envelliment...) en la seva vida quotidiana. Cal millorar l’accessibilitat al sistema i simplificar-lo, tot revisant el model d’atenció social vigent.

Farem més accessible el reconeixement i l’exercici dels drets de la ciutadania, facilitant a les persones una gestió integral de les seves demandes amb un únic/a  professional de referència i una única entrada per als serveis municipals.
  • Establirem una única porta d’entrada als diferents òrgans gestors de l’administració municipal (serveis socials, habitatge, educació, lleure...). 
  • Elaborarem un expedient únic compartit, per estalviar temps dels diferents professionals i serveis, i no duplicar informes i tràmits purament administratius. 
  • Crearem la figura del gestor de referència: professional de referència per a la gestió  transversal en tots els àmbits, que s’ubicarà en els centres cívics o espais comunitaris.
  • Establirem uns nous criteris i nous protocols d’accés als serveis socials per tal d’ampliar el nombre de persones i/o famílies que s’atenen.
  • Dissenyarem un sistema de millora contínua per tal que puguem incorporar suggeriments dels usuaris i les usuàries.
  • Descarregarem els centres de serveis socials de les moltes tasques administratives i burocràtiques que en aquests moments estan obligats a fer per tal de justificar l’accés als diferents drets que tenen reconeguts els ciutadans i les ciutadanes

Posarem els recursos de l’Ajuntament al servei dels col•lectius més vulnerables

Ampliarem la Renda infantil garantida de 100 € mensuals a 17.000 nens i nenes de Barcelona
  • Ampliarem la renda infantil garantida posada en marxa per primer cop a Barcelona l’any 2015, que beneficia a 7.500 infants de la ciutat, fins a 17.000 usuaris, amb un cost estimat de 21 M€ anuals (+12 M€ d’increment respecte de les partides pressupostades l’any 2015).
Impulsarem un Pla contra la pobresa energètica 
  • Mantindrem els fons pressupostaris de 2,5 milions d’euros del pressupost municipal de 2015 plantejats per Jaume Collboni i els incrementarem en funció de la demanda. Cap Barceloni ha de veure’s privat dels subministraments bàsics d’aigua, gas i electricitat, sempre que s’acrediti amb dades objectives i pels professionals de serveis socials la impossibilitat objectiva de fer-hi front.
Impulsarem un Pla contra la pobresa energètica. Cap barceloní ni barcelonina ha de veure’s privat dels subministraments bàsics d’aigua, gas i electricitat. Mantindrem els 2,5M€ del 2015, i ampliarem fins allò necessari.


Multiplicarem per 10 el nombre de persones beneficiàries del servei d’àpats en companyia per a la gent gran  ampliant de 1.042 a 10.000 les mateixes
  • Ampliarem el servei d’àpats en companyia per la gent gran que podran ser articulats mitjançant equipaments públics o targetes moneder i que tindran cobertura de dilluns a diumenge els 365 dies de l’any (fins ara la cobertura és de dilluns a divendres).
  • Aquesta mesura t’implementarà de manera gradual, incorporant 2.240 noves persones beneficiàries cada any, fins assolir les 10.000 persones beneficiàries amb un amb un cost total de 40M€ durant el mandat.

Prioritzarem l’habitatge digne per la gent gran
  • Impulsarem de nou la planificació, construcció i posada en marxa d’habitatges amb serveis per a gent gran. L’habitatge amb serveis ofereix l’accés a un habitatge segur, i planificarem pels propers 10 anys una dotació semblant a la realitzada abans del 2011.
  • Reprendrem el programa d’eliminació de barreres arquitectòniques (instal•lació d’ascensors, adequació dels banys, aïllaments tèrmics,…)
  • Programa “Pis x Pis”. Programa per a que les persones grans amb habitatges no adaptats, si ho volen, facin una cessió temporal del seu pis a l’Ajuntament, que el rehabilitarà i el posarà a lloguer social,  a canvi d’un habitatge amb serveis adaptat a les necessitats que se’n deriven de les noves condicions d’accessibilitat d’aquest col•lectiu.
Millorarem els criteris d’assignació del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD social), en quant a l’actual prestació del servei ampliant les hores de servei i els dies de cobertura.

Desenvoluparem la implantació de la figura de l’assistent personal fins a les 1.000 persones beneficiàries
  • Desenvoluparem la implantació de la figura de l’assistent personal, fins arribar a 1.000 persones beneficiàries d’aquests suports professionals durant el mandat i treballarem per garantir una cartera de serveis d’acord a la Llei de serveis socials amb projectes i suports, tècnics i humans que permetin afavorir la promoció de l’autonomia personal Potenciarem la participació de les persones amb discapacitat (física, intel•lectual, sensorial o malaltia mental) en tots els àmbits de la vida econòmica i social de la nostra ciutat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario