martes, 19 de mayo de 2015





Et fem arribar la Proposta Eleccions Municpals 2015.Barcelona Socialistas.: “Ocupació i ocupació de qualitat". D'aquesta manera, els i les socialistes diem no a menys atur a canvi de pitjors condicions laborals. Per això tornarem a fer de Barcelona Activa l'agent dinamitzador en polítiques d'ocupació i establirem un Salari Mig de l'Àrea Metropolitana, entre d'altres mesures.

Moltes gràcies!
Ocupació  i ocupació de qualitat

A Barcelona la creació d’ocupació és el primer dels reptes, una ocupació que ha de ser de qualitat, des del punt de vista econòmic i de les condicions laborals. 

Els i les socialistes diem no a menys atur a canvi de pitjors condicions laborals. Volem ocupació i ocupació de qualitat

Tornarem a fer de Barcelona Activa l’agent dinamitzador en les polítiques actives de creació d’ocupació a la ciutat. Rellançarem les polítiques actives d’ocupació amb un pressupost similar al del 2011  (que va ser de 29,7 M€) canviant el model actual que, per exemple, al 2013 només es van dedicar 10,3 M€.

Utilitzarem els instruments de l’Ajuntament per millorar la qualitat de l’ocupació amb l’establiment d’un Salari Mig de l’Àrea Metropolitana i l’obligació que totes les empreses que contractin amb l’Ajuntament el garanteixin. 


Polítiques actives d’ocupació, més recursos i  facilitats

L’ocupació és el principal repte de Barcelona. Tenim una taxa d’atur del 15% a la ciutat, mentre a la zona euro està a l’11%, i els darrers 4 anys hem arribat a superar el 18,7% (tercer trimestre del 2012).

Segons l’Enquesta de Serveis de Barcelona, del 2014 l’atur i les condicions de treball són el principal problema de la ciutat (un 36,3% de les persones entrevistades consideren que és el seu problema més greu).


En aquest període del 2011 al 2015, ha baixat la població activa en 67.300 persones. De 847.300 el segon trimestre de 2011, als 780.000 d’aquest primer trimestre del 2015. Han tancat el 4’3% de les empreses de la ciutat. De les 174.926 de 2011 a les 167.439 actuals.

Una de les xifres més greus és l’augment en un 15% de les persones aturades de llarga durada. De 36.411 (maig de 2011) a 42.005 (abril de 2015). Els aturats sense prestació han augmentat un 17% en 4 anys. De 41.108 (maig de 2011) a 47.875 (abril de 2015).

Tornarem a fer de Barcelona Activa l’agent dinamitzador en les polítiques actives de creació d’ocupació a la ciutat. Rellançarem les polítiques actives d’ocupació amb un pressupost similar al del 2011  (que va ser de 29,7 M€) canviant el model actual que, per exemple al 2013 només es van dedicar 10,3 M€.
  • Potenciarem Barcelona Activa, com a eina per cercar feina i borsa de treball. 
  • Dissenyarem programes de formació i ocupacionals que tinguin en compte especificitats, tant pel que fa a la formació com a l’especialització de col•lectius diversos:
    • 64 M€/mandat per cobrir el 100% d’aturats de molt llarga durada. Polítiques actives d'ocupació especialment els aturats de molt llarga durada (més de dos anys a l'atur) i els que ja no cobren cap prestació.
    • 24 M€/mandat pel Pla de xoc contra l’atur juvenil
    • Desenvoluparem programes específics per a les dones en atur i les que volen desenvolupar-se professionalment o ser emprenedores.
  • Impulsarem la participació activa de Barcelona Activa a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya, per tenir una informació més acurada del perfil de les persones desocupades i de les seves necessitats formatives.
  • Treballarem per convertir l’Oficina d’atenció a l’empresa en una veritable finestreta única
  • Impulsarem el projecte “Barcelona: zona zero impostos per a nous i noves emprenedors i emprenedores autònomes” incloent la gratuït dels serveis de Barcelona Activa.

CiU no creu en les polítiques actives d’ocupació. Aquest mateix mes, CiU i ERC han votat al Parlament de Catalunya en contra de recuperar el nivell de despesa en polítiques actives d’ocupació a la ciutat de Barcelona, tornant a establir una transferència corrent de la Generalitat de Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona de 21 M€ l’any 2016, i el proporcional augment de disposició pressupostària per al que resta de 2015.


Ocupació de qualitat

Els dos reptes són atur i situació laboral, per què la qualitat de l’ocupació és una gran preocupació. Com a exemple, ha augmentat la temporalitat un 5% en 7 anys. Del 83% de 2007 al 88% el 2014.

Utilitzarem els instruments de l’Ajuntament per millorar la qualitat de l’ocupació amb l’establiment d’un Salari Mig de l’Àrea Metropolitana i l’obligació que totes les empreses que contractin amb l’Ajuntament el garanteixin.
  • Salari digne – mínim del 60% del Salari Mig de l’Àrea Metropolitana. Plantejarem la necessitat que des d’institucions especialitzades es realitzi el càlcul per a l’establiment del salari digne pels municipis de l’àrea metropolitana (i se’n faci el seguiment corresponent) en línia amb el que s’elabora des del Greater London per al càlcul del living wage.
  • No permetrem que cap empresa ofereixi serveis o liciti amb l’Ajuntament de Barcelona o l’AMB si no garanteix que els salaris de tots els treballadors i treballadores que participen en la seva oferta permetin viure-hi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario