miércoles, 13 de mayo de 2015



Elecciones Municipales.Socialistad e Barcelona .Mayo 2015

Et fem arribar la Proposta del dia d’avui: “Barcelona, una ciutat per envellir". En ella expliquem com donarem cobertura tots els dies de la setmana i tot l'any al servei d'àpats en companyia. A més, posarem en marxa el Programa "PIS x PIS" i crearem una Agència local per la promoció de la gent gran.

Moltes gràcies! 
BARCELONA, UNA CIUTAT PER ENVELLIR

Multiplicarem per 10 el nombre de persones beneficiàries del servei d’àpats en companyia, arribant a les 10.000 persones, servei que podrà ser articulat mitjançant equipaments públics o targetes moneder i que tindrà cobertura de dilluns a diumenge els 365 dies de l’any.

Aquesta mesura s’implementarà de manera gradual (2.240 noves persones cada any) amb un cost total de 40M€ durant el mandat

Posarem en marxa el Programa “PIS x PIS” per a que les persones grans amb habitatges no adaptats, si ho volen, facin una cessió temporal del seu pis a l’Ajuntament, que el rehabilitarà i el posarà a lloguer social,  a canvi d’un habitatge amb serveis adaptat a les necessitats que se’n deriven de les noves condicions d’accessibilitat d’aquest col•lectiu.

Crearem una Agència local per la promoció de la gent gran, que tindrà per funció donar suport a l’envelliment actiu des d’una perspectiva integral a través de programes de salut, participació, voluntariat, formació, etc. i de promoció de les relacions intergeneracionals.


Garantir els drets socials de les persones grans

A l’igual que altres ciutats del món, Barcelona ha seguit la tendència europea de l’envelliment de la població. La gent gran a la ciutat representa una cinquena part de la població. Conformen un dels col•lectius més nombrosos, dinàmics i diversos de la ciutat. Majoritàriament es tracta de persones actives, autònomes i amb un gran potencial d’implicació en les dinàmiques ciutadanes.

Però també és cert que hi ha una altra realitat, que s’ha d’atendre prioritàriament, i és la gent gran que viu situacions de desigualtat i exclusió social derivades del grau de dependència, de solitud, de vulnerabilitat social i econòmica motivades pels efectes de les retallades que ha fet que moltes persones grans visquin amb moltes dificultats el seu dia a dia.

Garantir els drets socials de la gent gran.

Multiplicarem per 10 el nombre de persones beneficiàries del servei d’àpats en companyia per a la gent gran  ampliant de 1.042 a 10.000 les mateixes
  • Ampliarem el servei d’àpats en companyia per la gent gran que podran ser articulats mitjançant equipaments públics o targetes moneder i que tindran cobertura de dilluns a diumenge els 365 dies de l’any (fins ara la cobertura és de dilluns a divendres).
  • Aquesta mesura t’implementarà de manera gradual, incorporant 2.240 noves persones beneficiàries cada any, fins assolir les 10.000 persones beneficiàries amb un amb un cost total de 40M€ durant el mandat.
Prioritzar l’habitatge digne per la gent gran
 
Impulsarem de nou la planificació, construcció i posada en marxa d’habitatges amb serveis per a gent gran. L’habitatge amb serveis ofereix l’accés a un habitatge segur, i planificarem pels propers 10 anys una dotació semblant a la realitzada abans del 2011.
 
Reprendrem el programa d’eliminació de barreres arquitectòniques (instal•lació d’ascensors, adequació dels banys, aïllaments tèrmics,…)
 
Programa “Pis x Pis”. Programa per a que les persones grans amb habitatges no adaptats, si ho volen, facin una cessió temporal del seu pis a l’Ajuntament, que el rehabilitarà i el posarà a lloguer social,  a canvi d’un habitatge amb serveis adaptat a les necessitats que se’n deriven de les noves condicions d’accessibilitat d’aquest col•lectiu.

Per un envelliment actiu

La nostra societat ha experimentat un canvi radical pel que fa a l’esperança de vida. Ser gran ja no és sinònim de decadència física i intel•lectual, sinó que cada cop més és una actitud activa, participativa i contributiva. Al llarg dels anys s’han produït canvis molts significatius: canvis en la presència social, en la manera de pensar i en les seves relacions amb la resta de la societat

Crearem una Agència local per la promoció de la gent gran, que tindrà per funció donar suport a l’envelliment actiu des d’una perspectiva integral a través de programes de salut, participació, voluntariat, formació, etc. i de promoció de les relacions intergeneracionals

No hay comentarios:

Publicar un comentario