miércoles, 20 de mayo de 2015




Et fem arribar la Proposta Eleccions Municipal 2105.Narcelona.Candidatura Socialista “Per la igualtat d'oportunitats, escoles bressol públiques". Així doncs, expliquem que destinarem 63M€ a posar en marxa 32 noves escoles bressol municipal i baixarem el preu de les mateixes.

Moltes gràcies!
Per la igualtat d’oportunitats, escoles bressol públiques

L’educació ha de ser la més important eina d’igualtat. A Barcelona ha de ser inconcebible que l’educació, en tota la seva dimensió, estigui sotmesa a les condicions econòmiques dels ciutadans i ciutadanes 

Posarem en marxa 32 noves escoles bressols municipals, a través d’un Pla que doni continuïtat al Pla 2007-2011, arribant a les 135 i incrementant el nombre de places de la ciutat en més de 2.000 (Proposta 9, Acció 33, Pla Collboni) 

El cost estimat d’aquesta mesura és de 63M€ en el mandat

Baixarem els preus de les escoles bressol  (com a mínim el 15% que ha pujat en aquest mandat passant de 261’4 €/mes el curs 2010/11 a 300’8 €/mes el curs 2014/15) i implantarem la tarifació social del preu (Proposta 9, Acció 32, Pla Collboni)

El cost estimat d’aquesta rebaixa és de 3,5M€ anuals.


Garantir la igualtat de la petita infància amb una política decidia d’escoles bressol públiques

L’accés a una educació de qualitat i igualitària passa se’ns dubte per una escola bressol pública de qualitat i l’abast de tothom. Per això els i les socialistes apostem, seguint la línia del Pla d’Escoles Bressol 2007 -2011, per donar un nou impuls a l’oferta d’escoles bressol municipals.

Garantirem una xarxa pública d’escoles bressol d’alta qualitat en l’atenció a la petita infància , que donin resposta a les necessitats de les famílies comptant amb la complicitat de tota la comunitat educativa de bressol i proposem:
  • La dotació de 32 noves escoles bressol, amb l’elaboració d’un Pla que doni continuïtat al Pla 2007-2011 i que contempli la construcció i posada en marxa de 32 escoles bressol més, passant de 103 (95 escoles bressol actuals més les 8 que s’han de posar en marxa amb l’acord pressupostari 2015), a 135 i incrementant el nombre de places de la ciutat en més de 2.000. 

El cost estimat d’aquesta acció és de 63 M€, que recull la previsió de construcció i despesa corrent pel funcionament, tenint en compte la progressiva entrada en funcionament de les escoles (15,36 M€ despesa corrent mandat)

 
  • La baixada  dels preus de les escoles bressol  (com a mínim el 15% que ha pujat en aquest mandat passant de 261’4 €/mes el curs 2010/11 a 300’8 €/mes el curs 2014/15) i la implantació de la tarifació social del preu. 

El cost estimat d’aquesta rebaixa és de 3,5M€ anuals.
  • Un nou mapa d’escoles bressol adaptat  a les necessitats de les famílies i a la realitat dels diferents barris, per tal de garantir la màxima cobertura de la demanda, treballat amb tota la  comunitat educativa. 
  • Noves escoles bressol de gestió directa en els servei educatius, i en el cas de les escoles bressol que ja estan en funcionament, recuperar la seva gestió quan així ho permetin els concursos que es van fer. Totes les escoles bressol municipals tindran el mateix calendari i el mateix horari, garantint així una xarxa única
  • Recuperació les ràtios que hi havia abans del canvi de model (7, 10 i 18) per garantir el model Barcelona de bressol, que ha estat una referència a nivell mundial i les hores de suport educatiu que han estat retallades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario